Een plukvacht behandelen, hoe doen we dat?

Enkel ruwharige vachten worden geplukt. Kijk bijvoorbeeld naar de ruwharige teckel, de fox terriër, de airedale terriër en nog veel meer. Het plukken van een vacht is niet zielig, mits deze op het juiste moment wordt geplukt. Plukrijp zijn, noemen we dat. Wanneer u een ruwharige hond in huis hebt, en u hebt het idee dat hij begint te verharen, dan is dit vaak het perfecte moment voor een plukbeurtje. Om er zeker van te zijn of uw hond plukrijp is, mag u altijd bij mij langskomen in de trimsalon.

​Een plukvacht heeft twee of meer lagen vacht. Wanneer wij gaan plukken halen we de bovenste lange haren weg, er blijft dan, mits de hond een goede vacht heeft, een mooie onderlaag vacht over. Plukken gebeurt 2 keer per jaar.

Een hond die geplukt wordt, kan eventueel vóór de plukbehandeling gewassen worden. Na de plukbehandeling moet er tenminste 2 weken gewacht worden voor de hond nog eens gewassen wordt.

Stripvacht
Nog beter is om de hond in stripvacht te zetten. De eerste trimbeurt plukken we dan slechts de helft van de vacht uit, als een soort dambord. De haren die dan blijven staan, worden na 3 a 4 maanden weer geplukt. Dan is de vacht die de eerste keer is geplukt weer half aangegroeid. Zo houdt de hond een ruwe look en staat hij niet in zijn blootje. De hond wordt dan elke 3 a 4 maanden gestript, maar elke haar wordt toch elke 6 a 8 maanden geplukt. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen. 

Trimsalon neemt géén plukhonden meer aan! Plukhonden die al klant bij ons zijn, mogen uiteraard nog komen.

Halverwege de plukbehandeling.

Links: Beauty moet nog een behandeling ondergaan. 

Rechts: Beauty is klaar en ziet er weer netjes uit.